Η Τρίτη ηλικία ή αλλιώς τα γηρατειά, συνοδεύονται από διαφόρων ειδών, προβλήματα και δυσλειτουργίες που συνδέονται είτε με τη φυσική είτε με τη ψυχολογική κατάσταση του υπερήλικα, πολύ δε συχνά και με τα δύο.

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς έχουν ιδιαιτερότητες όσον αφορά την φροντίδα τους, δεδομένου ότι σε αυτό το ηλικιακό στάδιο, υπάρχουν συχνά χρόνιες παθήσεις των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού όπως το καρδιαγγειακό με υπέρταση, καρδιακή ή φλεβική ανεπάρκεια, όπως επίσης και Σακχαρώδης διαβήτης  αλλά και του νευρικού συστήματος όπως Νόσος του Parkinson, άνοια, εγκεφαλικά επεισόδια, μελαγχολία,  νόσος Αlzheimer, του αναπνευστικού συστήματος με αρκετά συχνή τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και τέλος του μυοσκελετικού με συχνότερα την οστεοπόρωση, την εκφυλιστική αρθρίτιδα και σπονδυλοαρθροπάθεια.

Οι δυσλειτουργίες και οι αδυναμίες κάθε υπερήλικα, δεν είναι ίδιες και κατά συνέπεια απαιτείται αφενός ορθή αποτύπωση της κατάστασης των συνδυαστικών προβλημάτων που έχει και δεδομένου ότι τα άτομα σε αυτή την ηλικία δεν συνεργάζονται εύκολα, κατέχονται από μελαγχολική ή και καταθλιπτική διάθεση, αδιαφορούν για το θεραπευτικό πρόγραμμα και την φαρμακευτική τους αγωγή, καταστούν ακόμα πιο ιδιαίτερη την ολιστική τους αποκατάσταση.

Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας όλων αυτών των φυσικών και ψυχικών παραμέτρων που συχνά συνοδεύουν τους υπερήλικες, επιβάλουν την κατάρτιση ενός κατάλληλου και εξειδικευμένου για την κάθε περίπτωση υπερήλικα, πρόγραμμα αποκατάστασης προκειμένου να βελτιωθεί αφενός η καθημερινότητα του πάσχοντα αλλά και η καθημερινότητα όσων τον φροντίζουν.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ έχουμε μεγάλη εμπειρία στην αποκατάσταση υπερηλίκων και για αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει ειδικό τμήμα ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Καταρτίζουμε το θεραπευτικό  πρόγραμμα με κριτήριο όλες τις ειδικές παραμέτρους και δυσκολίες κάθε περίπτωσης βάση του ιστορικού του υπερήλικα, φροντίζοντας να εμπεριέχει όλες τις απαραίτητες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, ασκήσεις ισορροπίας και βάδισης και καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις, σε συνδυασμό με την απαραίτητη υπομονή, επιμονή και ενσυναίσθηση για την ψυχολογική και αντιληπτική ικανότητα του υπερήλικα υπό θεραπεία.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αναλαμβάνουμε με πλήρη ευθύνη και βασιζόμενοι στην υψηλή τεχνογνωσία μας, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία ενώ παράλληλα είμαστε πάντα στο πλευρό σας παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα, που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε με ασφάλεια στην καθημερινότητα σας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να ανακτήσουμε τη δύναμη σας, την κινητικότητα και την ισορροπία σας.

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία.