Η προσβολή της φυσιολογικής λειτουργίας του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ), δηλαδή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, μπορεί να συμβεί από μια σειρά παθήσεων και τραυματισμών κυρίως σε ενήλικες. Συνέπεια αυτών των νευρικών δυσλειτουργιών του ΚΝΣ είναι η διαταραχή σε ένα μεγάλο φάσμα λειτουργιών που αφορούν την κίνηση μελών του σώματος, τη στάση, την ισορροπία,  την αισθητικότητα, τη συγκέντρωση, τη μνήμη.

Στη καθημερινότητα του το άτομο με προβλήματα στο ΚΝΣ βιώνει δυσχέρεια στην πραγματοποίηση καθημερινών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη μετακίνηση,  την προσωπική υγιεινή, τις οικιακές εργασίες καθώς αλλά και την επαγγελματική ενασχόληση εφόσον βρίσκεται ακόμα σε παραγωγική φάση της ζωής του. Ο τρόπος που βιώνει αυτές τις δυσλειτουργίες κάθε προσβεβλημένο άτομο είναι διαφορετικός και ιδιότυπος.

Όσο η πάθηση προχωρά, τα συμπτώματα αυτά μεγεθύνονται και κάποιες δραστηριότητες πραγματοποιούνται με πολύ μεγάλη δυσκολία ή και καθόλου.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν δραστικά και δημιουργούν δυσκολίες στους ασθενείς με παθήσεις του ΚΝΣ είναι η μυϊκή αδυναμία, η μείωση του εύρος κίνησης των αρθρώσεων, η οστική ακεραιότητα,  η γνωστική δυσλειτουργία, η δυσκολία αίσθησης της περιοχής, αλλά και το πώς ο εγκέφαλος θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει με επιτυχία τον απαιτούμενο συνδυασμό μυών για την επίτευξη διαφορετικών δραστηριοτήτων. Συνέπεια της πολυπλοκότητας αυτής είναι ότι μόνο με ολιστική θεραπευτική προσέγγιση μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι συχνότερες παθήσεις του ΚΝΣ είναι οι ακόλουθες :

1- Νόσος Πάρκινσον

2- Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (ημιπληγία, παραπληγία, τετραπληγία)

3- Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

3- Σκλήρυνση κατά πλάκας

4- Μυοπάθειες

5- Άνοια

6- Νόσος Alzheimer

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ εφαρμόζουμε ειδικό πρόγραμμα ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  για να βελτιώσουμε  τα κινητικά  προβλήματα του ασθενή, αφού τον αξιολογήσουμε λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό αλλά και την τρέχουσα φυσική του κατάσταση. Το πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνει και την επανεκπαίδευση των δραστηριοτήτων του με απώτερο σκοπό την επανάκτηση των καθημερινών του λειτουργειών.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αναλαμβάνουμε με πλήρη ευθύνη και βασιζόμενοι στην υψηλή τεχνογνωσία μας, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία ενώ παράλληλα είμαστε πάντα στο πλευρό σας παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα, που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε με ασφάλεια στην καθημερινότητα σας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να ανακτήσουμε τη δύναμη σας, την κινητικότητα και την ισορροπία σας.

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία.