Το Kinematic Taping δεν είναι μια θεραπεία από μόνη της. Είναι μία συμπληρωματική θεραπεία. Δεν εφαρμόζεται όπως αρχικά είχε αναπτυχθεί μόνο σε αθλητές αλλά πλέον,  και σε άλλες  χρόνιες

μυοσκελετικές παθήσεις.  Με την εφαρμογή της προσφέρουμε πρώτον, υποστήριξη  στην  καταπονημένη άρθρωση και δεύτερον αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Έτσι έχουμε μείωση του πόνου με παράλληλη βελτίωση της κίνησης.

Επίσης λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος ενισχύεται και η λεμφική κυκλοφορία. Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι η μέθοδος του Kinematic Taping έχει και αποιδηματική επίδραση.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Η ταινία που χρησιμοποιούμε είναι ελαστική, αδιάβροχη και αυτοκόλλητη. Αφήνει το δέρμα να αναπνέει, ενώ η ελαστικότητα της συγκρίνεται με εκείνη των μυών.

Θα πρέπει φυσικά να τονίσουμε πως το kinesiology tape ΔΕΝ είναι έμπλαστρο, ΔΕΝ εμπεριέχει κάποια χημική φαρμακευτική ουσία και ΔΕΝ παίζουν ρόλο τα χρώματα. Η τοποθέτηση του tape πρέπει να γίνεται  με συγκεκριμένο τρόπο, κατεύθυνση, μήκος, τάση και σε συγκεκριμένη ανατομική τοποθεσία ώστε να έχει σωστό αποτέλεσμα.

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Όπως αναφέραμε η μέθοδος είχε αναπτυχθεί αρχικά για τους αθλητές. Η τεχνική έγινε γνωστή παγκοσμίως στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, όπου πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε από αθλητές σε επίσημους αγώνες. Η αποτελεσματικότητα της είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί η εφαρμογή της και πέραν των αθλητικών κακώσεων

  • Οσφυαλγία
  • Αυχεναλγία
  • Προβλήματα ώμου (περιαρθρίτιδα)
  • ΕπικονδυλίτιδαΣύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
  • Διαστρέμματα
  • Πελματιαία απονευρωσίτιδα
  • Προβλήματα γόνατος (οστεοαρθρίτιδα)
  • Προ και μετεγχειρητικό οίδημα
  • Σύνδρομο μαστίγιου

Ενδεικτικά είναι μερικές από τις περιπτώσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε την μέθοδο

  Kinematic Taping.

Τελειώνοντας πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν επιτρέπεται η εφαρμογή του πάνω από ανοιχτά τραύματα.
Επίσης συνιστάται η αφαίρεσή του εάν προκαλέσει ήπια αλλεργική αντίδραση (τοπικό εξάνθημα).

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αναλαμβάνουμε με πλήρη ευθύνη και βασιζόμενοι στην υψηλή τεχνογνωσία μας, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία ενώ παράλληλα είμαστε πάντα στο πλευρό σας παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα, που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε με ασφάλεια στην καθημερινότητα σας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να ανακτήσουμε τη δύναμη σας, την κινητικότητα και την ισορροπία σας.

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία.