Η ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ είναι ο κλάδος της φυσικοθεραπείας που ασχολείται με τις κινήσεις και τις τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να διευκολύνουμε ασθενείς με οξεία και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, με στόχο την βελτίωση του πνευμονικού αερισμού με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της αναπνευστικής λειτουργίας.

anapneystiki physiotherapia

Βάζοντας τον ασθενή σε κατάλληλες θέσεις θεραπείας σε συνδυασμό με τις κατάλληλες τεχνικές, που κινούν τις αρθρώσεις του θώρακα αλλά και τις πλευρικές καταφέρνουμε να αποσυμφορήσουμε το πνευμονικό παρέγχυμα και να βελτιώσουμε τα αναπνευστικά ελλείματα του ασθενή.

Ο φυσικοθεραπευτής ενημερώνετε λεπτομερώς από τον θεράποντα ιατρό για την πάθηση του ασθενούς. Κατόπιν εξετάζει και ο ίδιος τον ασθενή και κάνει τη δική του εκτίμηση σχετικά με τη στάση του σώματός του, το σχήμα του θώρακα, τον τρόπο που αναπνέει, τη δύσπνοια, το βήχα, τις εκκρίσεις και τη γενικότερη κατάστασή του (χρώμα του προσώπου, των χειλιών, ψυχική διάθεση κ.λπ.). Έτσι εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναπνευστικής φυσικοθεραπείας κατάλληλο για τον συγκεκριμένο ασθενή.

Η ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ θεωρείται η υπ’ αριθμόν ένα θεραπεία για τη βελτίωση της κατάστασης του ασθενή, την πρόληψη των αναπνευστικών επιπλοκών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του και την επιβράδυνση της εξέλιξης της εκάστοτε νόσου.

Ενδείκνυται στα οξέα (αναπνευστικές λοιμώξεις) και χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος (χρόνιο άσθμα, χρόνια βρογχίτιδά, ΧΑΠ, κυστική ίνωση κ.α), σε χειρουργημένους ασθενείς (καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις), σε διαταραχές του νευρικού ελέγχου της αναπνοής (αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, νόσος Πάρκινσον), σε παραμορφώσεις του θώρακα λόγω κακής στάσης του σώματος (κύφωση, σκολίωση).

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αναλαμβάνουμε με πλήρη ευθύνη και βασιζόμενοι στην υψηλή τεχνογνωσία μας, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία ενώ παράλληλα είμαστε πάντα στο πλευρό σας παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα, που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε με ασφάλεια στην καθημερινότητα σας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να ανακτήσουμε τη δύναμη σας, την κινητικότητα και την ισορροπία σας.

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία.