Σήμερα η φυσικοθεραπεία έχει στην διάθεση της ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές παθήσεις. Αυτό είναι το θεραπευτικό laser που αποτελεί μια επανάσταση. Επανάσταση που προσφέρει στους ασθενείς ανακούφιση από παθήσεις που τους ταλαιπωρούν με τρόπο τελείως ανώδυνο, ακίνδυνο, αναίμακτο χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια, χωρίς χημικά και φάρμακα. Τα θεραπευτικά laser έχουν μια ιδιαίτερη θέση σε κάθε σύγχρονο φυσικοθεραπευτήριο.

Laser therapy

Όταν οι ακτίνες laser έρθουν σε επαφή με τα κύτταρα δημιουργούν μια βιολογική διέγερση. Η ανοσολογική άμυνα επηρεάζεται τοπικά και παράγεται ενεργητικότητα εξαιτίας του κυτταρικού μεταβολισμού. Με λίγα λόγια γίνεται φυσιολογική και ομαλή η λειτουργία των κυττάρων. Επίσης απελευθερώνονται ενδορφίνες (νευροδιαβιβαστές που παράγονται από το σώμα και χρησιμοποιούνται εσωτερικά ως παυσίπονο).

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με laser στον ασθενή είναι:

Αναλγητική δράση, αποιδηματική και αντιφλεγμονώδη. Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, με αποτέλεσμα την περαιτέρω οξυγόνωση και ισορροπίας της εσωτερικής θερμοκρασίας όλου του οργανισμού. Αύξηση της αντοχής των νευρικών κυττάρων και μείωση της σπαστικότητας. Τόνωση της σύνθεσης του κολλαγόνου και των πρωτεϊνών στα κύτταρα του δέρματος.  Αυξημένη δραστηριότητα οστεοβλαστών με αποτέλεσμα την πώρωση των καταγμάτων. Δραστηριοποίηση και τόνωση των νοσολογικών μηχανισμών και αύξηση παραγωγής αντισωμάτων DNA – RNA. Συνοπτικά τέλος έχουμε αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού, απομάκρυνση τοξινών, διοξειδίου του άνθρακα και άλλων άχρηστων προϊόντων. Δραστηριοποίηση των ηλεκτρολυτικών ανταλλαγών του κυτταρικού πρωτοπλάσματος, χαλάρωση μυϊκών σπασμών, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα ευεργετικά αποτελέσματα του θεραπευτικού laser.

Ενδείξεις του θεραπευτικού laser:

Αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία – ισχιαλγία (δισκοπάθεια, κήλη δίσκου), χονδροπάθειες, τενοντίτιδες, περιαρθρίτιδα ώμου, παγωμένος ώμος, οστεοαρθρίτιδα γόνατος, αθλητικές κακώσεις (θλάσεις, ρίξεις, επικονδυλίτιδες, διαστρέμματα κτλ.), ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ εφαρμόζουμε το πιο ισχυρό laser, στην αγορά σήμερα. Αυτό είναι το Apollo Laser Class 4 (Laser κλάσης 4).

Η εταιρεία Apollo Physical Therapy Laser Products που εδρεύει στην Αμερική (Σαν Φρανσίσκο) έχει 30 χρόνια εμπειρία στην κατασκευή laser. Έχει πιστοποίηση από τον οργανισμό

τροφίμων και φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών την FDA (Food and Drug Administration) και την σήμανση της Ευρωπαϊκής Ένωσης CE (Conformité Européenne).

Το νέο laser της Apollo εκπέμπει ακτίνα πολύ ισχυρότερη που το διαφοροποιεί από τα συνήθη laser, έχοντας την ικανότητα να δρά σε μεγαλύτερο ιστικό βάθος. Με συνέπεια να μεταβιβάζει μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας. Με αποτέλεσμα να χρειάζεται μικρότερος χρόνος θεραπείας από 2 έως 4 λεπτά. Έτσι επιτυγχάνονται εξαιρετικά αποτελέσματα ταχύτατα σε σύντομο χρόνο καθιστώντας φιλική, ασφαλή και απλή τη διαδικασία για το φυσικοθεραπευτή και τον ασθενή ταυτοχρόνως.

Και μην ξεχνάτε:

Η ακτίνα laser δεν είναι ραδιενεργή ακτινοβολία και συνεπώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αναλαμβάνουμε με πλήρη ευθύνη και βασιζόμενοι στην υψηλή τεχνογνωσία μας, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία ενώ παράλληλα είμαστε πάντα στο πλευρό σας παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα, που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε με ασφάλεια στην καθημερινότητα σας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να ανακτήσουμε τη δύναμη σας, την κινητικότητα και την ισορροπία σας.

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία.