Η ενδεδειγμένη θεραπεία για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου όπως επίσης για την αντιμετώπιση των οιδημάτων.legs pressotherapy

Το λεμφικό σύστημα μέσω των λεμφαδένων  μεταφέρει τις τοξίνες  στα όργανα που είναι υπεύθυνα για την εξάλειψή τους .

Αυτό γίνεται χάρη στην πίεση που δημιουργείται από τη σύσπαση των μυών.

Όταν από διάφορες παθολογικές αίτιες  το σώμα μπλοκάρεται, οι φυσικές πιέσεις  δεν είναι αρκετές για την αποστράγγιση των υγρών.

Έτσι λοιπόν δημιουργείται το οίδημα η κατά το κοινώς λεγόμενο πρήξιμο.  Οι αιτίες αυτές είναι:

 • Μετατραυματικές (διάστρεμμα – κατάγματα – κακώσεις μαλακών μορίων)
 • Μετεγχειρητικές ( αρθροπλαστική γόνατος, μαστεκτομή)
 • Έλλειψη κίνησης (ασθενείς κλινήρεις η άτομα τρίτης ηλικίας)
 • Χρόνιες φλεγμονές( αρθρίτιδες)
 • Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια
 • Κυτταρίτιδα

“Η πρεσσοθεραπεία“, η “η θεραπεία συμπίεσης” είναι η συσκευή που εφαρμόζει την λεμφική παροχέτευση (λεμφικό μασάζ) για τις περιπτώσεις αυτές.

Με την μέθοδο αυτή επιταχύνουμε την αποκατάσταση της λειτουργίας της λεμφικής κυκλοφορίας, βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος φλεβικής και αρτηριακής αιματικής ροής, μειώνουμε την κατακράτηση των υγρών και βοηθάμε στην αποβολή των τοξινών.

Η συσκευή  έχει ειδικά εξαρτήματα (φουσκωτούς σάκους – μανσέτες) που εφαρμόζονται στα κάτω ή στα άνω άκρα, παρέχοντας ομοιόμορφη συμπίεση στην πάσχουσα περιοχή και μειώνοντας μηχανικά το χώρο που συσσωρεύεται το οίδημα. Μέσω της πίεσης- αποσυμπίεσης στα διαδοχικά διαμερίσματα αέρα που υπάρχουν στους σάκους,  συμπιέζεται η περιοχή από την περιφέρεια προς το κέντρο. Η διαδοχική αυτή συμπίεση, μιμείται τη φυσιολογική συμπίεση που ασκούν οι μύες στις φλέβες (μυϊκή αντλία) και έτσι το αίμα και η λέμφος επιστρέφει μέσω της κυκλοφορίας από τα άκρα προς το κέντρο του σώματος.

Επίσης  τελευταίες έρευνες, έχουν δείξει ότι  η πρεσσοθεραπεία  είναι αποτελεσματική μετά την προπόνηση-αγώνα σαν μέσο αποθεραπείας στους αθλητές. Η απομάκρυνση των προϊόντων-αποβλήτων (γαλακτικό οξύ) από τα άκρα βοηθάει στη μείωση του φαινομένου του «καθυστερημένου μυϊκού πόνου» (DOMS), στη μείωση των τραυματισμών καθώς και στη γρηγορότερη αποφόρτιση μετά την άσκηση. Η πρεσσοθεραπεία σαν μέσο αποκατάστασης μετά από έντονη αθλητική δραστηριότητα, αγώνας ή προπόνηση ανακουφίζει από αίσθημα κόπωσης και μυϊκού σπασμού.

Καταλήγοντας, τα οφέλη της πρεσσοθεραπείας είναι:

 • Επιταχύνει τη λεμφική ροή, βελτιώνοντας τη λεμφική παροχέτευση
 • Αυξάνει την αρτηριακή ροή αίματος
 • Μειώνει την φλεβική πίεση και την φλεβική στάση
 • Βελτιώνει την διαδικασία ίασης των ιστών
 • Μειώνει το μετατραυματικό οίδημα (τραυματισμός, χειρουργείο)
 • Μειώνει τον μυϊκό πόνο και την μυϊκή κόπωση μετά από άσκηση αποβαλόντας το γαλακτικό οξύ
 • Αντιμετωπίζει το λεμφοίδημα των άνω άκρων μετά από επεμβάσεις μαστεκτομής.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αναλαμβάνουμε με πλήρη ευθύνη και βασιζόμενοι στην υψηλή τεχνογνωσία μας, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία ενώ παράλληλα είμαστε πάντα στο πλευρό σας παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα, που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε με ασφάλεια στην καθημερινότητα σας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να ανακτήσουμε τη δύναμη σας, την κινητικότητα και την ισορροπία σας.

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία.