Η γηριατρική φυσικοθεραπεία αξιολογεί, προλαμβάνει και θεραπεύει κινητικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν σε άτομα τρίτης ηλικίας από διάφορες χρόνιες παθήσεις,giriatriki physiotherapy

όπως αναπνευστικές (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια)  μυοσκελετικές (οστεοπόρωση, εκφυλιστική αρθρίτιδα, σπονδυλοαρθροπάθεια) , νευρολογικές (νόσος Πάρκινσον, άνοια, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια) κ.α.

Στόχος του τμήματος ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,  είναι η διατήρηση της ποιότητας ζωής των υπερήλικων ατόμων. Να μπορούν να είναι λειτουργικοί και ανεξάρτητοι για όσο δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Να μπορούν να διαχειρίζονται την καθημερινότητα τους και να αυτοεξυπηρετούνται.

Να είναι ενεργοί χωρίς να είναι εξαρτώμενοι από άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Η αίσθηση αυτής της αυτονομίας και ανεξαρτησίας, του βοηθάει ψυχολογικά με αποτέλεσμα να αποφεύγονται καταστάσεις όπως κατάθλιψη, μελαγχολία κλπ.

Ταυτόχρονα βελτιώνεται η προσοχή και η κριτική σκέψη τους και ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση τους.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, λαμβάνοντας το ιστορικό του υπερήλικα ασθενή, σχεδιάζουμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα κινησιοθεραπείας. το οποίο  περιλαμβάνει ασκήσεις αντοχής για την βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας,

 ασκήσεις ενδυνάμωσης για τη βελτίωση του μυϊκού συστήματος και την πρόληψη της οστεοπόρωσης, ασκήσεις ευλυγισίας για την μεγιστοποίηση του εύρους τροχιάς των αρθρώσεων, ασκήσεις ισορροπίας και βάδισης για την πρόληψη των πτώσεων.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αναλαμβάνουμε με πλήρη ευθύνη και βασιζόμενοι στην υψηλή τεχνογνωσία μας, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία ενώ παράλληλα είμαστε πάντα στο πλευρό σας παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα, που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε με ασφάλεια στην καθημερινότητα σας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να ανακτήσουμε τη δύναμη σας, την κινητικότητα και την ισορροπία σας.

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία.