Είναι γνωστό ότι ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ  είναι η θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική που έχει βασίζεται στην θεωρία της ενέργειας Τσι, τους μεσημβρινούς του σώματος και τις δυνάμεις ying-yang.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί από τη Δυτική ιατρική και πιο σύγχρονες θεωρίες στηριζόμενες στο ότι κατά την εισαγωγή της βελόνας απελευθερώνονται ορισμένες ουσίες όπως η β-ενδορφίνη, η σεροτονίνη, η ΑCTH κ.α οι οποίες λειτουργούν σαν παυσίπονες.

Όποια και αν είναι η προσέγγιση της θεωρητικής εξήγησης, το αποτέλεσμα είναι ότι ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ έχει σημαντική αναλγητική δράση στον φλεγμονώδη μυοσκελετικό και νευροπαθητικό πόνο.velonismos

Μπορεί να εφαρμοστεί σαν μονοθεραπεία, αλλά και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.  Δεν υπάρχουν επιπλοκές και παρενέργειες κατά την εφαρμογή της.

Πέραν του κλασσικού  βελονισμού, έχουν αναπτυχθεί και διάφορες άλλες τεχνικές εφαρμογής.

Η τεχνική της ΞΗΡΑΣ ΒΕΛΟΝΑΣ, του ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ και ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ με LASER τις οποίες και εφαρμόζουμε για θεραπευτικούς λόγους και μόνο στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Η διαφορά της εφαρμογής του κλασσικού Βελονισμού με την εφαρμογή της Ξηράς Βελόνας (Dry needling) είναι στα σημεία εισαγωγής της βελόνας. Στον παραδοσιακό  τρόπο, η εισαγωγή γίνεται στα κλασσικά σημεία που ορίζει η Κινεζική ιατρική, ενώ στην Ξηρά Βελόνα η εισαγωγή γίνεται στα “σημεία πυροδότησης” ποιο γνωστά σε όλους στα σημεία των “trigger points”.

Κατά καιρούς όλοι έχουμε ψηλαφίσει στους  μύες μας κάποια σημεία υπερευαίσθητα   με έντονο μυϊκό σπασμό,   που μάλιστα τα έχουμε ονομάσει οζίδια, γρομπαλάκια, κόμπους. Εννοείται ότι δεν πρόκειται ούτε για πραγματικούς κόμπους, ούτε για γρομπαλάκια, ούτε για συμφύσεις που χρειάζεται πάση θυσία να σπάσουν ή να διαλυθούν.

Στην ουσία είναι εστιασμένοι μικρό-σπασμοί, νευρικής αιτιολογίας που δημιουργούνται στα πιο αδύναμα μηχανικά σημεία του συγκεκριμένου μυ και περιορίζουν την αιμάτωση του, ευαισθητοποιώντας τον ακόμα περισσότερο.

Αυτά λοιπόν είναι τα σημεία trigger points που κάνουμε την εισαγωγή της βελόνας στην μέθοδο της Ξηράς Βελόνας με σκοπό να αλλάξουμε όλο αυτόν τον κύκλο της μεταβολικής κρίσης.

Ο ηλεκτροβελονισμός, είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια ενισχύοντας τα αποτελέσματα του κλασσικού βελονισμού.

Αφού τοποθετηθούν οι βελόνες στα σημεία βελονισμού που έχουν επιλεγεί, διαμέσου ηλεκτροδίων συνδέονται με μια ειδική συσκευή, από την οποία παράγεται ηλεκτρικό ερέθισμα ελεγχόμενης συχνότητας και έντασης. Με τον τρόπο αυτό έχουμε πιο βαθιά διείσδυση με μεγαλύτερη διέγερση των σημείων για καλυτέρα και ταχύτερα αποτελέσματα.

Στο βελονισμό με Laser διεγείρουμε τα σημεία του βελονισμού όχι με την παραδοσιακή βελόνα αλλά με ακτίνα Laser.

Η χρήση των laser αποτελεί και ιδανική λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν τη βελόνα. Η διάρκεια των συνεδριών είναι μικρότερη από τον παραδοσιακό βελονισμό.

Στο κέντρο μας ο Βελονισμός και οι άλλες τεχνικές του, εφαρμόζονται για παθήσεις που έχουν σχέση με τον κλάδο μας. Δεν τις εφαρμόζουμε πχ. για αισθητικούς λογούς, η αδυνάτισμα , η για την διακοπή του καπνίσματος κ.α

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αναλαμβάνουμε με πλήρη ευθύνη και βασιζόμενοι στην υψηλή τεχνογνωσία μας, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία ενώ παράλληλα είμαστε πάντα στο πλευρό σας παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα, που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε με ασφάλεια στην καθημερινότητα σας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να ανακτήσουμε τη δύναμη σας, την κινητικότητα και την ισορροπία σας.

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία.