Η “κινησιοθεραπεία” είναι μια από τις θεραπευτικές μεθόδους της φυσικοθεραπείας. Όπως καταλαβαίνουμε και από την ίδια την λέξη “κίνησιο–θεραπεία”, είναι ο ορισμός του: θεραπεύω με την κίνηση.

kinisiotherapia

Σχεδόν σε όλες τις παθήσεις που αντιμετωπίζουμε σε ένα φυσικοθεραπευτήριο αλλά και στις κάτοικόν επισκέψεις μας εκτός από την εφαρμογή ηλεκτροθεραπευτικών μέσων (διαθερμία, Laser, Tecar κ.α)

είναι απαραίτητη και η εφαρμογή της κινησιοθεραπείας.  Με την κινησιοθεραπεία ενισχύουμε τη δύναμη, την αντοχή, και την κινητικότητα των ασθενών και λειτουργικούς περιορισμούς που χρειάζονται περαιτέρω μυϊκή ενδυνάμωση.

Οι ασθενείς αυτοί μπορεί να πάσχουν από ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, προβλήματα στον ώμο η στο γόνατο κ.α), ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (Νόσος Πάρκινσον, εγκεφαλικό επεισόδιο κ.α), ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ (Ρευματοειδής αρθρίτιδα, σκληρόδερμα κ.α), ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (Χρόνιο άσθμα, ΧΑΠ κ.α), ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (Φλεβική ανεπάρκεια, λεμφοίδημα κ.α), ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (Καρκινοπαθείς που έχουν κάνει ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία κ.α).

Η κινησιοθεραπεία είναι αναπόσπαστο μέρος για όλες τις ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ, όπως και για όλες τις μετεγχειρητικές αποκαταστάσεις ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ αλλά και ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ επεμβάσεων.

Εφαρμόζεται σαν μονοθεραπεία στις ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (Σκολίωση, κύφωση, λόρδωση κ.α) αλλά και προληπτικά στα ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ πριν παρουσιάσουν κινητικά προβλήματα και καθηλωθούν στο κρεβάτι.

 

Το πρόγραμμα της κινησιοθεραπείας στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, καθορίζεται μετά τη λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού του ασθενή, λαμβάνοντας υπόψη την

 πάθηση, την ηλικία, την ικανότητα του , το φύλο του, αν υπάρχουν σύνοδες παθήσεις, παλιά χειρουργεία και ειδικότερα ορθοπεδικά, το βάρος του κ.α .

Καταρτίζουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων. Οι ασκήσεις διδάσκονται από τον φυσικοθεραπευτή, γίνονται υπό την επιτήρηση του και με την πάροδο του χρόνου γίνονται πιο σύνθετες.

Σημαντική παράμετρος, πέραν της επιλογής των κατάλληλων ασκήσεων, για κάθε ειδική περίπτωση, αποτελεί  το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ φυσικοθεραπευτή και ασθενή, για να οδηγηθεί ο ασθενής στα στοχευμένα αποτελέσματα.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, μέσα από την εμπειρία μας και την ενσυναίσθηση μας για την φυσική και ψυχολογική κατάσταση του ασθενή, φροντίζουμε να οικοδομήσουμε μια άριστη σχέση με τον ασθενή, παρακινώντας τον, να κάνει τις ασκήσεις του τακτικά και σωστά, προκειμένου να φτάσουμε στη καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αναλαμβάνουμε με πλήρη ευθύνη και βασιζόμενοι στην υψηλή τεχνογνωσία μας, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία ενώ παράλληλα είμαστε πάντα στο πλευρό σας παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα, που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε με ασφάλεια στην καθημερινότητα σας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να ανακτήσουμε τη δύναμη σας, την κινητικότητα και την ισορροπία σας.

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία.