Δεδομένης της αυξανόμενης συχνότητας των καρδιολογικών νοσημάτων, τα τελευταία 40 χρόνια, έχει αυξηθεί επιτακτικά η ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών παθήσεων με φαρμακευτικές, χειρουργικές προσεγγίσεις και τη φυσικοθεραπεία.

Ζητούμενο για την φυσικοθεραπεία είναι αφού επέλθει η ανακούφιση των συμπτωμάτων του καρδιοπαθή  ασθενή, η επανένταξή του στις καθημερινές του δραστηριότητες, με απώτερο στόχο την  μακροπρόθεσμη βελτίωση της ποιότητα ζωής του.

Στόχος της φυσιοθεραπευτικής συμβολής σε καρδιοπαθείς ασθενείς είναι η μυϊκή ενδυνάμωση του ατόμου βελτιώνοντας την αεροβική ικανότητα του.

Η αποκατάσταση των καρδιολογικών παθήσεων απαιτεί ιδιαίτερα, εξιδεικευμένη προσέγγιση. Η συνεχής εκτίμηση του καρδιολογικού ασθενή από τον θεράποντα ιατρό σε συνεργασία με τον φυσικοθεραπευτή και ο επαναπροσδιορισμός του θεραπευτικού πλάνου σύμφωνα με την εξέλιξη του ασθενή, αποτελούν τα βασικά στοιχεία για την επιτυχή έκβαση της θεραπείας.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, τα προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης όπως και στις παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος που ενδεικτικά αναφέρουμε πιο κάτω  έχουν θεραπευτικό, συντηρητικό όσο και μετεγχειρητικό χαρακτήρα.

1- Πρόληψη και θεραπεία θρομβοεμβολικών επεισοδίων

2- Φλεβική ανεπάρκεια

3- Λεμφοίδημα

Στις παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος εφαρμόζουμε ειδικά προγράμματα ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣΠΡΕΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αναλαμβάνουμε με πλήρη ευθύνη και βασιζόμενοι στην υψηλή τεχνογνωσία μας, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία ενώ παράλληλα είμαστε πάντα στο πλευρό σας παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα, που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε με ασφάλεια στην καθημερινότητα σας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να ανακτήσουμε τη δύναμη σας, την κινητικότητα και την ισορροπία σας.

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία.