ΠΡΟΛΗΨΗ  & ΘΕΡΑΠΕΙΑ  κατά της καταστροφής του αρθρικού χόνδρου – αρθρίτιδας…

Οι διάφορες μορφές αρθρίτιδας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα, η μετατραυματική αρθρίτιδα έχουν τα ίδια συμπτώματα.  πόνο στις αρθρώσεις, οίδημα (πρήξιμο), ερυθρότητα, δυσκαμψία, και σε προχωρημένα στάδια παραμόρφωση των αρθρώσεων.

Η αρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστικού τύπου πάθηση και αποτελεί το συχνότερο αίτιο αναπηρίας κινητικού τύπου. Οι παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων έρχονται δεύτερες μετά τις παθήσεις του καρδιαγγειακού, από άποψη νοσηρότητας και συχνότητας επισκέψεως στα ιατρεία. Επίσης είναι ένας από τους βασικούς λόγους απουσίας από τις επαγγελματικές αλλά και από τις καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου.

Η αρθρίτιδα  χαρακτηρίζεται από την προοδευτική φθορά του χόνδρου των οστών που απαρτίζουν την άρθρωση και  των υπολοίπων περιαρθρικών στοιχείων, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία καταστροφή αυτής.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες προόδους στη μελέτη του αρθρικού χόνδρου. Εργαστηριακά ευρήματα, και κλινικές μελέτες μας επιβεβαιώνουν ότι το ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ είναι αυτό που βοηθάει σημαντικά στην αναγέννηση των χόνδρων.

Το ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ είναι μια ινώδης πρωτεΐνη και η μεγαλύτερη σε ποσότητα στον ανθρώπινο οργανισμό. Συνθέτει το 75 % περίπου από τις πρωτεΐνες του σώματος μας. Είναι η πρωτεΐνη κλειδί για τους χόνδρους, τους τένοντες και τα οστά.

Η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων κολλαγόνου στα οστά, στους χόνδρους, στους τένοντες, και στους συνδετικούς ιστούς είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των αρθρώσεων. Όταν η φυσική διαδικασία αναγέννησης ιστών δεν ανταπεξέρχεται στην καθημερινή και χρόνια φθορά, οι χόνδροι των αρθρώσεων μπορεί να καταστραφούν. Όταν οι χόνδροι καταστρέφονται, υπάρχει λιγότερη προστασία, παρουσιάζονται ραγίσματα και αναπτύσσονται οστεόφυτα, με συνέπεια οι αρθρώσεις να παρουσιάσουν δυσκαμψία.  Αντίθετα από κάθε άλλο σχεδόν ιστό του ανθρώπινου σώματος, οι χόνδροι δεν περιέχουν αιμοφόρα αγγεία ή νεύρα, πράγμα που καθιστά την ανάπτυξη και την ανάρρωση τους πολύ αργή. Ωστόσο, οι χόνδροι είναι ενεργός, αναπτυσσόμενος ιστός που χρειάζεται διαρκή ανανέωση για να μπορεί να παρέχει την προστασία και τη δύναμη που απαιτούν οι αρθρώσεις για να μπορούν να λειτουργούν χωρίς δυσκαμψία και να διατηρούν την ελαστικότητα τους.

collagen therapy

 

Το ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ  αναζωογονεί και διεγείρει τα εξειδικευμένα κύτταρα που ονομάζονται χονδροκύτταρα. Τα χονδροκύτταρα ελέγχουν το ρυθμό ανανέωσης των χόνδρων στις αρθρώσεις και εντοπίζουν αλλαγές στη σύνθεση τους. Αντιδρούν σε αυτές τις αλλαγές δημιουργώντας περισσότερους χόνδρους.

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε; πρόσφατες έρευνες ανακάλυψαν ότι μετά την ηλικία των 30 χάνουμε το 1,5 % από το κολλαγόνο του σώματος μας κάθε χρόνο. Και δυστυχώς αυτό δεν αντικαθίσταται εύκολα από τις τροφές.

Αυτή η μοναδική επίδραση του κολλαγόνου στον μεταβολισμό των χόνδρων μας, προσφέρει μια επαναστατική προσέγγιση στην υγεία των αρθρώσεων.

 Έτσι η χορήγηση κολλαγόνου αποτελεί την πιο νέα και χωρίς παρενέργειες θεραπεία, πρόληψη κατά της καταστροφής του αρθρικού χόνδρου – αρθρίτιδας.

Η θεραπεία κολλαγόνου στην φυσικοθεραπεία γίνεται με την μέθοδο της ιοντοφόρεσης. Το κολλαγόνο που χορηγείται είναι ενέσιμης μορφής και εφαρμόζεται απευθείας στην πάσχουσα άρθρωση με την βοήθεια γαλβανικού ρεύματος.

Ενημερωθείτε  για την ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ εδώ.

Στο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αναλαμβάνουμε με πλήρη ευθύνη και βασιζόμενοι στην υψηλή τεχνογνωσία μας, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία ενώ παράλληλα είμαστε πάντα στο πλευρό σας παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα, που θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε με ασφάλεια στην καθημερινότητα σας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να ανακτήσουμε τη δύναμη σας, την κινητικότητα και την ισορροπία σας.

Κλείστε ραντεβού ή εκδηλώστε ενδιαφέρον για επικοινωνία.